Аргентинська пшениця – запорука хорошого врожаю

 

“Аргентина вперше у світі виробляє стійку до клімату супер пшеницю. Пшениця нового покоління відома як BIOX.BA HB4 і була розроблена компанією Trigall Genetics у партнерстві з Bioceres BIOX.A та французьким Florimond Desprez.” – повідомляє британське видавництво The Telegraph

Даний сорт  має зменшити водне напруження та дефіцит їжі в  даному регіоні оскільки, за даними 10-річного випробування, він процвітає в сухих умовах та  показує збільшення середнього врожаю на 20 %.

Також, розробники прогнозують, що після затвердження окрім очевидних  економічних переваг  більший урожай від посухостійкого насіння в кінцевому підсумку забезпечить більший захист навколишнього середовища.

Надійний рівень виробництва зменшує потребу в розширенні сільськогосподарських угідь та інтенсивній сільськогосподарській практиці, що, в свою чергу, зменшує викиди вуглецю та захищає тендітні екосистеми.

Аргентина – один з найбільших виробників пшениці в Латинській Америці, яка протягом останніх  років бореться з недостачею води. І сорт  BIOX.BA HB4 – не єдина кліматично суперстійка культура, затверджена в цій країні. Поряд із США та Бразилією Аргентинавже, як мінімум рік, саджає модифіковану сою Trigall, яка становить майже 80 відсотків загальної площі сої в світі.
Але нове покоління пшениці, попри велику кількість переваг, викликало занепокоєння. Адже жодна інша країна ще не схвалила імпорт ГМО пшениці. Аргентина чекає від Бразилії, найбільшого споживача аргентинської пшениці,  «зеленого світла» імпорту ГМО-продуктів.

У минулому році 45% з 11,3 млн. тонн пшениці, зібраної в Аргентині, було відправлено до Бразилії. Глава Бразильської асоціації виробників пшениці Рубенс Барбоза повідомив Reuters, що група з інтересом стежить за ситуацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *