SIMA 2017 – СРІБНА МЕДАЛЬ ЗА ІННОВАЦІЇ – ОТРИМУЄ БЕЗПІЛОТНИЙ ТРАКТОР NEW HOLLAND

Концепт безпілотного трактора від компанії  New Holland NHDrive та нова високоефективна система активного охолодження з розподіленим тепловідведенням отримують нагороди на міжнародній виставці SIMA 2017

Срібна медаль за інновації, присуджена концепту безпілотного трактора New Holland NHDrive, що може працювати яксамостійно, так і з оператором.

  • Спеціальна заохочувальна нагорода за високоефективну систему активного охолодження нової конструкції з розподіленим тепловідведенням.

Винахідливість і новаторський підхід компанії New Holland отримали визнання міжнародного журі, до складу якого ввійшли фахівці в галузі сільського господарства, котрі присудили срібну медаль за інноваційний концепт безпілотного трактора New Holland NHDrive, що продемонстрував визначальні для майбутнього розвитку тенденції сільськогосподарської техніки, тобто, повністю безпілотні машини. Журі також відзначило окремою заохочувальною нагородою високоефективну систему охолодження нової конструкції з розподіленим тепловідведенням від компанії New Holland. 

Карло Ламбро [Carlo Lambro], бренд-президент компанії New Holland Agriculture, зазначив: “Ми пишаємось таким визнанням нашого далекоглядного підходу. Відзначені нагородами інновації – це результат нашої послідовної роботи в напрямку підвищення ефективності та рентабельності бізнесу наших клієнтів за допомогою нашої техніки, а також досягнення нашої стратегічної мети – створення ресурсозбережних технологій господарювання. Хоча концепт безпілотного трактора NHDrive і передбачає максимальну гнучкість при роботі в безпілотному режимі, він також оснащений повністю укомплектованою кабіною для виконання завдань, в яких повну автоматизацію реалізувати поки що складно. Для компанії New Holland Agriculture інновації в сільському господарстві залишаються головною метою вже понад 120 років і ми пишаємося тим, що саме ми відіграємо активну та рушійну роль у тих важливих змінах, що відбуваються”.

Срібна медаль за інновації, присуджена концепту безпілотного трактора New Holland NHDrive, що може працювати як самостійно, так і з оператором

Концепт безпілотного трактора NHDrive від компанії New Holland, створений на основі моделі T8 Blue Power, розроблявся компанією CNH Industrial у співпраці з її давнім партнером у сфері розробки сучасних технологій, компанією Autonomous Solutions Incorporated (ASI) зі штату Юта, що є лідером у галузі позашляхових рішень з автоматичним управлінням.

Трактор NHDrive є повністю автономною самохідною машиною, що працює без оператора та може управлятись і контролюватись за допомогою програмного забезпечення, встановленого на стаціонарному або портативному планшетному комп`ютері. Обладнаний сівалкою, він може автономно засівати наступну сільськогосподарську культуру безпосередньо після комбайна. Система забезпечує фермерам доступ до робочих параметрів трактора та навісного обладнання в будь-якому місці, де б вони не знаходились, і, на основі отриманої інформації, дає можливість оперативно приймати обґрунтовані рішення для підвищення ефективності та продуктивності роботи, забезпечуючи одночасно повний контроль над даними, з якими вони працюють.

Безпілотний трактор NHDrive дозволяє максимально ефективно використати періоди сприятливих погодних умов для виконання сільськогосподарських робіт, оскільки він може працювати цілодобово; повною мірою реалізувати потенціал технологій точного землеробства PLM; досягти вищих показників продуктивності та ефективності роботи, ніж за використання традиційних практик і запобігти помилкам, пов`язаним з людським фактором, оскільки він працює самостійно згідно з попередньо складеними та оптимізованими планами робіт.

Концепт трактора NHDrive забезпечує максимальну експлуатаційну гнучкість, адже він оснащується такою самою кабіною, що й базовий трактор T8, для виконання завдань, в яких повну автоматизацію реалізувати поки що складно, наприклад, для роботи з фронтальним навантажувачем та транспортування вантажів на високій швидкості дорогами загального користування.

Трактор NHDrive може працювати разом з іншою безпілотною технікою, а також спільно з машинами, що керуються оператором. У майбутньому цей трактор, обладнаний причепом, зможе повністю автоматизувати перевезення зерна під час збирання врожаю, включаючи роботи з завантаження, транспортування та розвантаження. Ймовірно, що в майбутньому всі трактори New Holland, а також інші сільськогосподарські машини зможуть використовувати технологію NHDrive.

Подальша розробка безпілотного трактора NHDrive стане ключовим елементом майбутньої стратегії точного землеробства – однієї з найважливіших складових стратегії Лідерства в галузі екологічно безпечних енергетичних технологій [Clean Energy Leader®], і є остаточним виразом концепції досягнення щонайвищих результатів за якнайменших зусиль і витрат: збільшення обсягів виконаних робіт, підвищення ефективності та продуктивності праці, забезпечення більшої гнучкості у прийнятті оперативних рішень, і все це на основі використання точних даних. Такий підхід забезпечить оптимізацію використання матеріальних ресурсів, скорочення витрат і споживання пального, а також зменшення навантажень на людей.

Спеціальна заохочувальна нагорода за високоефективну систему активного охолодження нової конструкції з розподіленим тепловідведенням

Нова конструкція системи охолодження від New Holland працює за принципом “подвійного контуру” та “температурного усереднення”, що дозволило зменшити розмір пакета охолодження і, відповідно, знизити енергоємність охолоджувального вентилятора.

У високоефективній системі активного охолодження з активним тепловідведенням (HEHRS) використовуються два контури: високотемпературний, для охолодження двигуна; та низькотемпературний, для охолодження інших вбудованих систем машини, за рахунок чого відбувається усереднення тепловідведення. До складу пакета охолодження входять два радіатори – один для охолодження двигуна, і інший для низькотемпературного контуру. Традиційні повітряно-рідинні радіатори було замінено більш ефективними пластинчатими теплообмінниками, що підвищило зручність конструювання системи і дозволило застосувати нове компонування вузлів для підвищення ефективності та зниження споживання енергії охолоджувальним вентилятором. В результаті цього нова система охолодження стала значно ефективнішою і відчутно підвищила паливну ефективність машини.

Серед багатьох інших переваг системи – радіатори меншого розміру з оптимізованим компонуванням, що займають менше місця під капотом. Спрощена конструкція пакета охолодження значно спрощує технічне обслуговування та очищення теплообмінника. Передбачена можливість динамічного балансування потоку охолоджувальної рідини за допомогою електричного насоса між клапанами, що відповідають за локальні ділянки охолодження для пріоритетного обслуговування вузлів, які працюють в найскладніших температурних умовах. Модульна конструкція системи дозволяє за необхідності легко встановлювати додаткові радіатори. Важливою перевагою такої системи є суттєва економія енергії за рахунок підвищення ефективності охолодження.