EPA прийняло рішення про безпечність гліфосату.

 

Управління з охорони довкілля США (EPA або іноді USEPA) вважає, що гліфосат не є канцерогенним препаратом і не вимагає додаткових цільових заходів.

Після розгляду всієї наявної наукової інформації, що вимагає Федеральний закон про інсектициди, фунгіциди і родентициди, EPA дійшло наступного висновку: використання гліфосату, відповідно до інструкціїї на етикетці, не несе небезпеку для здоров’я людини, а також, що цей препарат не є канцерогеном.

Ці дані про ризик для здоров’я людини узгоджуються з висновками наукових оглядів, проведених багатьма іншими країнами та федеральними агентствами, включаючи Міністерство сільського господарства США, Канадське агентство по боротьбі з шкідниками, Австралійське управління пестицидів та ветеринарних ліків, Європейське управління безпеки харчових продуктів та Німецький федеральний інститут безпеки та гігієни праці.

Гліфосат вивчався десятиліттями. Управління з охорони довкілля США зареєструвало тисячі досліджень з моменту його реєстрації. Гліфосат – гербіцид, який широко використовується у Сполучених Штатах більше ніж на 100 видах харчових культур, включаючи стійкі до гліфосату кукурудзу, сою, бавовну, рапс і цукровий буряк.

Серед висновків EPA можна прочитати наступне: «У зв’язку із широким використання препарату, його залишки можуть бути знайдені в різних продуктах харчування. Менш тим, нема ризику для занепокоєння, коли вживається їжа зі слідами гліфосату. Немає потреби боятися за дітей, які перетинають або граються на місцевості, обробленій гліфосатом. Малоймовірно, що гліфосат є канцерогенним для людини».

Ліам Кондон, член Правління BayerAG і президент відділу науки про рослинництво сказав: «Останнє рішення EPA щодо гербіцидів на основі гліфосату додає до загальної згоди у спірних питаннях серед провідних експертів в області охорони здоров’я, які тривають понад 40 років, що ці продукти можна безпечно використовувати і, що гліфосат не є канцерогенним. Гербіциди на основі гліфосату є ретельно вивченими продуктами. Це стало основною причиною фермерів усього світу продовжувати покладатися на них не лише для ефективної боротьби з бур’янами, а й для мінімізації обробітку ґрунту, зменшення кількості теплиць. Це зберігає землю, призначену для проживання, і забезпечує достатню кількість продовольчої продукції для задоволення потреб зростаючого населення світу. Науково обґрунтована поглиблена оцінка EPA, групою його експертів відображає золотий стандарт наукової строгості, який поважають регулюючі органи і вчені по всьому світу».

Гліфосат був вперше зареєстрований у 1974 році. EPA ініціювало перевірку реєстрації гліфосату в 2009 році.

У 2010 році агентство зажадало від власників реєстрацій пестицидів проведення додаткових досліджень. У 2015 році EPA перевірило канцерогенний потенціал гліфосату. У квітні 2019 року EPA випустило тимчасове рішення, що підтверджує використання гліфосату.
Джерело матеріалу https://www.farmprogress.com/epa/epa-rules-glyphosate-safe

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *