BERTHOUD ПРЕДСТАВИВ САДОВІ ОБПРИСКУВАЧІ FRUCTAIR

Французький виробник техніки для внесення засобів захисту рослин розширює присутність в Україні – починаючи з жовтня нашим аграріям поряд з польовими обприскувачами пропонуються і садові. Лінійка Fructair увібрала останні досягнення компанії в проектуванні і виробництві високопродуктивних машин для догляду за деревами і виноградниками і буде представлена ​​в декількох модифікаціях, в тому числі з вежею.
Презентували новинку на Черкащині в рамках Дня саду, який пройшов на базі підприємства «Золотоніський сади». Преміум-техніку французького виробника в Україні просувати компанія «Адлер», повідомляє agravery.com.
У машині інженери максимально врахували вимоги аграріїв до ефективності обприскувачів: створювати краплі потрібного розміру, швидко переносити їх до мети і рівномірно розподіляти. При цьому обприскувач повинен бути легким в обслуговуванні, мати надійну конструкцію для тривалої інтенсивної експлуатації.
Fructair базується на моноблочном шасі. Завдяки товстим лонжеронам U-подібної форми воно характеризується міцністю, а спеціальне покриття робить його стійким до хімікатів. Як опція пропонуються тандемна вісь, підвищує стабільність руху в шляху і на нерівностях, а також шарнирная зчіпка. З нею колеса обприскувача прокладають додаткову колію, а рухаються слідом за колесами трактора. Крім того, агрегат залишається на прямій лінії до кінця ряду.
Пропонуються модифікації з баками на 1000, 1500, 2000 і 3000 літрів. Спеціальний «гладкий» дизайн бака дозволяє працювати в садах з низькими деревами, не пошкоджуючи гілок і плодів. Сам бак виготовляється з надщільного поліетилену. Конусоподібна форма з нахилом вперед допомагає уникати появи осаду. Система ополіскування має дві головки – по одній з кожного боку бака. Ополіскування штанги і контуру відбувається без повернення рідини в бак. Це особливо важливо в разі незапланованої зупинки (наприклад, якщо пішов дощ).
«Серцем» обприскувача є високопродуктивний насос. Berthoud встановлює на Fructair поршневі насоси власного виробництва. На відміну від мембранних, вони більш надійні. До того ж конструкція не допускає змішування ЗЗР з мастилом. На вибір пропонуються насоси продуктивністю 80 або 100 л / хв. Максимальний тиск – 40 бар.
Вибрати можна і тип вентилятора. На модифікацію ТС встановлюється вентилятор класичного типу – із заднім всмоктуванням повітря. Fructair Ті оснащується інноваційним вентилятором з переднім всмоктуванням. Така конструкція захищає дифузор від листя, пилу, а також вже розпорошених хімікатів.
На обприскувач можна замовити розподільну вежу Airline, підвищує адресність і рівномірність внесення ЗЗР на деревах висотою до 4-х метрів. На відміну від класичних веж, Airline має спеціальну форму, яка дозволяє збалансувати розпилення, направляючи однакові потоки як направо, так і наліво.
Як і інші моделі Berthoud, Fructair потрапляє в преміум-сегмент: не надто «нафарширувати» обприскувач обійдеться в суму в районі 19 000 євро. Це значно дорожче продукції багатьох європейських виробників і в 4-5 разів – українських. Однак, як відзначають в компанії, кошти, зекономлені на пальному, ЗЗР, ремонті, а також 10-річний термін експлуатації роблять машину вигідною інвестицією.
«Компанія” Берту “працює в Україні з 2005 року. Ми пропонуємо недешеву техніку, проте її інноваційність оцінили аграрії. Останнім часом французький виробник займає лідируючі позиції по імпорту польових обприскувачів. В Україні працює майже тисяча причіпних обприскувачів “Берту” і майже 250 – самохідних », – розповіла комерційний представник Berthoud в Україні Олена Пельтек.
За її словами, потреба в сучасних високоефективних машинах демонструють і садівники і виноградарі. Крім того, рішенням вивести садові обприскувачі в Україні сприяла співпраця з житомирської компанією «Адлер», яка є ексклюзивним дилером Berthoud в Україні. Компанія працює з 2008 року, зосередившись на центральних, північних і західних областях, де, зокрема, знаходиться велика кількість садівничих господарств.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *