ТОП-7 незвичайних знахідок фермерів

Сільське господарство це постійна робота з ґрунтом, в результаті якої вдається знайти дивовижні, рідкісні речі давніх часів. Протягом багатьох років фермери випадково натрапляли на всі види дивних і захоплюючих речей. Ось кілька найцікавіших з них.

1) 20,6 тис. барелів сирої нафти У Північній Дакоті в 2013 р фермер Стів Дженсен протягом декількох днів відчував запах сирої нафти, перш ніж з’ясував причину. Під час збору врожаю пшениці він зауважив киплячу мазуту на землі. Ретельне розслідування показало, що поблизу від компанії Tesoro Corp стався прорив в одному з трубопроводів, і масло поширилося на площу, рівну приблизно семи футбольним полям. Це коштувало близько $ 4 млн, але витік в кінці кінців була ліквідована.

2) Холодні, жорсткі гроші Схованкигрошей, захованих багато років тому, неодноразово були знайдені в сільгоспугіддях. Але куди цікавіше, коли це фантастично велика кількість грошей, або коли це щось таємниче. Перший випадок був зафіксований в 1922 році, в штаті Кентуккі. Фермер Дейв Джонс натрапив на магазин ранніх британських золотих монет на суму, на той час, близько $ 48 тис. (На сьогоднішній день – близько $ 18 тис.). Другий – з архівів Chicago Tribune. У 1961 році в Грузії фермер викопав уламок – золотий злиток вартістю на той момент близько $ 12 тис. (В даний час – $ 94 тис.). Люди просто обожнюють закопувати золото на фермах!

3) Багатомільйонний римський шолом Ця знахідка настільки цінна, що вона має свою власну назву – шолом Кросбі Гаррета. Древній мідний сплав отримав зеленуватий відтінок завдяки тій же хімічної реакції, яка перетворила статую Свободи в зелену. Знахідка датується кінцем ІІ-го або початком ІІІ-го століття. Це був церемоніальний шолом, але він був знайдений не в одній із стародавніх римських руїн, а на фермі в Камбрії, в Англії, в травні 2010 року.

Металошукач знайшов кілька старих римських монет на землі, що належить фермеру Еріку Робінсону. Він натрапив на шолом, який був у кінцевому підсумку проданий в 2010 р на аукціоні Крісті за колосальні $ 3,5 млн. Робінсон отримав половину суми.

4) Заборонені наркотики

Конопля є досить поширеною знахідкою на великих фермах. Наприклад, існує цілий «тайник» з 150 рослинами, які самі по собі виросли на кукурудзяному полі в Пенсільванії.

5) Неймовірні скам’янілості

Скам’янілості можна знайти всюди, але процес перетворення кістки є дуже делікатною справою. Саме тому ідеальним місцем, де найчастіше можна знайти скам’янілості, є землі фермера.

Недавній випадок був в Мічигані. Фермер Джим Брістле встановлював зливну трубу і знайшов майже неушкоджений скелет мамонта, якому близько 15 тис. Років. Палеонтологами відзначено, що це гібрид двох видів мамонтів: шерстистого і колумбійського. Брістле віддав скелет в Мічиганський Університет.

6) Стародавні озброєння

Зброя – річ міцна і довговічна, і якщо вона виявляється раптом загублена в полі, то може пролежати там цілим і неушкодженим протягом сотень тисяч років. Так, 60-річний фермер в китайському місті Чунцин знайшов у себе в городі найдавніший меч і тепер використовує його в якості кухонного ножа.

7) Раннє мистецтво

Як і багато інших стародавніх професії, фермерство успадковується від діда до батька, від батька до сина. Сільгоспугіддя і сільські будинки також передаються у спадок з покоління в покоління. У Гватемалі в 2012 році фермер вирішив переробити свою кухню і виявив, що на одній з його кам’яних стін є прекрасна фреска часів племен Майя, що зображає найраніші візити європейців в Гватемалі. Можна припустити, що таких фресок існує ще дуже багато, але як про це дізнатися?

За матеріалами AgroPortal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *