Обприскувач для виявлення бур’янів Amazone AmaSpot

 

Amazone AmaSpot — система сенсорних форсунок, яка дає можливість уникнути обробки всієї поверхні поля гербіцидом суцільної дії, а внести його лише там, де є бур’яни або падалиця культурних рослин.

Для визначення наявності бур’янів на полі, система AmaSpot використовує флуоресцентний датчик GreenSense, який розпізнаючи наявність хлорофілу, дозволяє відрізнити рослини від ґрунту. Датчики розташовані на штанзі з інтервалом 1 м, в межах цього інтервалу знаходяться чотири сенсорних зони по 25 см, в яких відбувається визначення наявності рослин.

За рахунок розташування датчиків вся поверхня поля обстежується на наявність рослин. Це забезпечує високу точність при внесенні засобів захисту рослин (ЗЗР). Існуючі системи диференційованого розподілу ЗЗР обстежують лише кілька квадратних метрів поля в момент роботи. Якщо датчик визначив наявність рослини на площі під ним, автоматично включається в роботу форсунка. Процес внесення засобів захисту рослин виконується з точністю до сантиметра, на високих робочих швидкостях до 20 км/год, в будь-який час доби.

Також система AmaSpot оснащена спеціалізованими високоточними форсунками, які спрацьовують миттєво, включаючись і виключаючись в процесі роботи, і обробляють препаратом тільки місце розташування бур’яну.

У системі AmaSpot використовується спеціально розроблені форсунки SpotFan 40-03, які працюють за принципом широтно-імпульсної частотної модуляції (ШІЧМ).

В процесі роботи вентиль подає розчин у високочастотному інтервалі до 50 Гц (50 включень/виключень в секунду) і регулює співвідношення закритої та відкритої форсунки (тривалість імпульсів). Додатково можна змінювати проміжки між включеннями (частота імпульсів).

За рахунок комбінації зміни тривалості і частоти імпульсів система дозволяє безступінчато варіювати норму в межах від 100% до 20% на кожній окремій форсунці або відключати форсунку повністю. Тиск і розмір крапель при ШІЧМ-дозуванні залишаються константними. Висока швидкість польоту крапель забезпечує малий час досягнення оброблюваної поверхні. Це забезпечує точну об’єктну обробку кожної рослини і знижує до мінімуму знос препарату.

Система сенсорних форсунок AmaSpot також підходить для суцільної обробки поверхні поля. Крім цього, можливо комбінувати суцільну обробку та диференційовану обробку в одному проході. Так, наприклад, по всій поверхні поля можливо вносити 30% норми, а там, де датчиком виявлені рослини — 100% норми. Це забезпечує максимально ефективну обробку з повною нормою на засмічених бур’янами ділянках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *