Комплексне добриво з великим вмістом калію. Особливо ефективно працює на масляних, технічних культурах. Застосування калійного добрива сприяє кращому розвитку кореневої системи, підвищенню імунітету рослин до грибкових захворювань, а також до несприятливих погодних умов. Нестача калію є причиною затримки у розвитку молодих рослин та уповільнення процесу фотосинтезу. Культури, найбільш чутливі до нестачі калію: коренеплоди, ріпак, соняшник, соя, кукурудза, овочеві та плодові.
Хімічний склад:
- калію оксид, розчинний у воді – 42 %;
- оксид кальцію – 3,5 %;
- оксид магнію – 4 %;
- триоксид сірки – 10 %.
Властивості добрива:
- придатне всім типам грунтів;
- має склад, що забезпечує рослини необхідними поживними елементами;
- є доступним джерелом калію для всіх сільськогосподарських культур.
Норми внесення:
- озима та яра пшениця, озимий та ярий ячмінь, 100 – 200 кг/га;
- кукурудза, горох, соя, 100 – 180 кг/га;
- буряк цукровий, 150 – 200 кг/га;
- картопля, овочі, 120 – 250 кг/га;
- соняшник, 120 – 200 кг/га;
- озимий та ярий ріпак, 120 – 250 кг/га.
Добриво можна вносити під оранку, по мерзлоталій землі, при закритті вологи.